İnsanın Şeker Yoğunluk Karnesi ve Yüksek Etkili Tatlandırıcıların Ortak Genetik Etkisi
Bilim Dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre kişilerin şekerli tat algısı bir grup gen sayesinde belirlenmektedir. Makalenin yazarlarından Danielle Reed’e göre, nasıl ki işitme duyusu zayıf biri radyonun sesini açmak ister, zayıf tat duyusuna sahip olan kişilerin de fazladan bir kaşık şekeri kahvelerine eklemek istemeleri normaldir.Bu çalışmada 243 tek yumurta ikizi, 452 çift yumurta ikizi ve 511 ikiz olmayan gönüllü incelenmiştir.
Tüm gönüllülerden ikisi doğal (fruktoz ve glukoz) diğer ikisi yapay (aspartam ve NHDC) olmak üzere 4 tip şekerli çözeltiyi denemeleri istenmiştir.
Çalışmanın sonuçları şekerli tadı algılama konusunda kişiler arasında görülen çeşitliliğin bir kısmından genlerimizin sorumlu olduğunu göstermiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkürler..